Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je nakrájíme na podélné proužky. To vše společně s olivami dusíme zhruba 5 minut, zalijeme bílým vínem a octem. Z oregana pak otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a smícháme s cukrem, solí a olivovým olejem. Zeleninu promícháme s oreganovou zálivkou a dáme vychladnout do lednice cca na 1 hodinu.
S přípravou mozzarelly začneme tak, že si ji nakrájíme na několik dílů a obalíme plátkem slaniny. Závitky zpevníme párátky nebo kovovými tyčkami a dáme do chladu. Salát pak už jen zalijeme paprikovou směsí a závitky ze všech stran opečeme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem a lístky oregana.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka