Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Cibuli taktéž oloupeme a nakrájíme na malá tenká kolečka. Paprikové lusky omyjeme a zbavené semínek je nakrájíme na podélné proužky. To vše společně s olivami dusíme zhruba 5 minut, zalijeme bílým vínem a octem. Z oregana pak otrháme lístky, nadrobno je nasekáme a smícháme s cukrem, solí a olivovým olejem. Zeleninu promícháme s oreganovou zálivkou a dáme vychladnout do lednice cca na 1 hodinu.
S přípravou mozzarelly začneme tak, že si ji nakrájíme na několik dílů a obalíme plátkem slaniny. Závitky zpevníme párátky nebo kovovými tyčkami a dáme do chladu. Salát pak už jen zalijeme paprikovou směsí a závitky ze všech stran opečeme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem a lístky oregana.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a orestujeme v hrnci, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na kousky nakrájená játra.…
více o Vepřová játra na slanině
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky