Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme postupně 6 vajec.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Pečeme do růžova při cca 200°C.
Krém:
Svaříme 500ml mléka, 150g hladké mouky a vanilkový cukr na kaši. Utřeme 250g másla a 150g moučkového cukru. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem. (Pozor ať nevyšleháte pěnu, drobné hrudky vůbec nevadí :))
Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch pokropíme rozpuštěnou čokoládou. (Do čokolády přidávám zbyteček hery.)
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
V hrnci rozehřejeme olej, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme nové koření, pepř, bobkové listy a…
více o Králík na zakysané smetaně
Mouku prosijeme do mísy a uprostřed uděláme důlek. Do něj rozdrobíme droždí a smícháme ho s 1 lžící cukru a 2-3 lžícemi…
více o Štóla marcipánová ovocná
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce