Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme postupně 6 vajec.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Pečeme do růžova při cca 200°C.
Krém:
Svaříme 500ml mléka, 150g hladké mouky a vanilkový cukr na kaši. Utřeme 250g másla a 150g moučkového cukru. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem. (Pozor ať nevyšleháte pěnu, drobné hrudky vůbec nevadí :))
Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch pokropíme rozpuštěnou čokoládou. (Do čokolády přidávám zbyteček hery.)
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem