Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme postupně 6 vajec.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Pečeme do růžova při cca 200°C.
Krém:
Svaříme 500ml mléka, 150g hladké mouky a vanilkový cukr na kaši. Utřeme 250g másla a 150g moučkového cukru. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem. (Pozor ať nevyšleháte pěnu, drobné hrudky vůbec nevadí :))
Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch pokropíme rozpuštěnou čokoládou. (Do čokolády přidávám zbyteček hery.)
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce. Přidáme nastrouhanou margot čokoládu a šlehačku. Pořádně propracujeme. …
více o Buchta s margot čokoládou
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, mouku a prášek do pečiva. Vločky rozmixujem na jemno a přidáme s kokosem do těsta…
více o Kokosové dukátky (Anglie)
1den: 1 kg omytého rybízu přelijeme 1 litrem horké vody, přidá se lžička kyseliny citrónové, lehce promíchat a nechá se…
více o Rybízová šťáva za studena