Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme postupně 6 vajec.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Pečeme do růžova při cca 200°C.
Krém:
Svaříme 500ml mléka, 150g hladké mouky a vanilkový cukr na kaši. Utřeme 250g másla a 150g moučkového cukru. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem. (Pozor ať nevyšleháte pěnu, drobné hrudky vůbec nevadí :))
Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch pokropíme rozpuštěnou čokoládou. (Do čokolády přidávám zbyteček hery.)
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Z oleje a polohrubé mouky uděláme zásmažku a necháme ji vychladnout. Přidáme větší část kopru. Přidáme vodu. Rozmícháme…
více o Babiččina koprová omáčka
Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet.
Hotovo.
Cítíte moc kečup - přidejte…
více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka