Dáme vařit 250ml vody a do ní 150g hery, až se hera rozpustí postupně vmícháme 150g hladké mouky. Do polovychladlého těsta vmícháme postupně 6 vajec.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme na vymazané plechy. Pečeme do růžova při cca 200°C.
Krém:
Svaříme 500ml mléka, 150g hladké mouky a vanilkový cukr na kaši. Utřeme 250g másla a 150g moučkového cukru. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem. (Pozor ať nevyšleháte pěnu, drobné hrudky vůbec nevadí :))
Vychladlou placku potřeme krémem, přiklopíme druhou plackou a povrch pokropíme rozpuštěnou čokoládou. (Do čokolády přidávám zbyteček hery.)
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Cukr a žloutky ušleháme, postupně přidáme vše ostatní a zamícháme. Opatrně přidáme sníh.
Do vymazaného a vysypaného…
více o Rybízová buchta s čokoládou
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát