Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu (popřípadě kůru). Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně při 170 stupních asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).
Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se těsto na špejli nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce vydechnout a hned vyklopíme.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Paprikové lusky nasucho opražíme na pánvi až začnou hnědnout. Vložíme je do igelitového sáčku a necháme zapařit. Poté z…
více o Pařené papriky (Bulharsko)
Maso obalíme ve směsi z jogurtu, citronové šťávy, kari a soli. Poté je obalíme v rozdrcených chipsech a dáme na plech s…
více o Kuřecí kousky v chipsech