Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou šťávu (popřípadě kůru). Pokud je těsto příliš husté, zředíme jej trochou mléka.
Do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy nalijeme asi 2/3 těsta, zbytek smícháme s kakaem a dolijeme do formy.
Pečeme přibližně při 170 stupních asi 45 minut (záleží na typu trouby a formy).
Vpíchnutím špejle do těsta se přesvědčíme, zda je bábovka hotová. Když se těsto na špejli nelepí, je pečená. Po vyjmutí z trouby ji necháme krátce vydechnout a hned vyklopíme.
Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny kromě kakaa a dobře promícháme.
Dvě třetiny těsta…
více o Mramorová bábovka ze šlehačky
Nejprve připravíme americké brambory (smažíme ve fritovacím hrnci, ale lépe v troubě "nasucho"), dále pokrájíme kuřecí…
více o Zapékaná špenátová miska
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme důlek kam dáme špetku soli, trochu teplého mléka a kvasnice. Necháme…
více o Kynuté knedlíky z mikrovlnky