
2
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím… více o Koláč s tvarohem i pro ty, co tvaroh nemusí
Kakao s cukrem promícháme, tuk dáme rozehřát a pomalu přiléváme na kakao s cukrem. Vše třeme. Dobře utřené, ne příliš… více o Čokoláda
Taky vás často honí mlsná? Možná až příliš často? Nezoufejte, nejste v tom sami. Věčný boj s… Celý článek
Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Ať už dáváte přednost šťavnatému kuřeti, poctivému steaku, pikantním žebrům nebo jemné rybě,… Celý článek
Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme… více o Rýžový salát s kuřecím masem
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso… více o Editina myslivecká svíčková
Z bílků vyšleháme sníh a přidáváme cukr, vyšleháme a přidáme mouku, promícháme metličkou. Dáme na namazaný a vysypaný… více o Jahodovo-vanilkové řezy
Z uvedených surovin umícháme řidší hladké těstíčko. Na rozpálený olej sázíme čajovou lžičkou malé hromádky, na středním… více o Nadýchané vdolečky
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme cibulku do sklovata. Přidáme fazolky a krátce orestujeme. Podlijeme troškou vody,… více o Fazolky nakyselo
1. Mléko ohřejeme a ve vlažném pak rozpustíme za stálého míchání droždí. V míse na zadělávání smícháme mouku, mandle,… více o Kynuté muffiny se sušeným ovocem
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev… více o Skvělá šunková pomazánka
V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk. Zpracujeme… více o Bílé čokoládové dukátky
Jehněčí s omáčkou 1. Očištěnou kýtu ochutíme pepřem a solí, stáhneme provázkem, posypeme rozmarýnem a potřeme… více o Do růžova pečená jehněčí kýta na rozmarýnu s lyonskými bramborami
Na troše olivového oleje osmahnu předem naložené maso (houbové koření, 3 stroužky česneku, trocha Podravky pikant),… více o Houbové rizoto s kuřecím masem
Cibulku a slaninu pokrájíme na jemno. Z půrku nakrájíme bílé a světle zelené části. Jarní cibulky pokrájíme celé. Na… více o Karbanátky podle mamky
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, dáme do vody s octem, aby nečernaly. Pak postrouháme křen. Všechno smícháme a dle… více o Jablečný křen