2
Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i… více o Mramorovaný korpus
Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme vše ostatní a vypracujeme těsto. Rozválíme (nejlépe na pečicím… více o Koláč s tvarohem i pro ty, co tvaroh nemusí
Kakao s cukrem promícháme, tuk dáme rozehřát a pomalu přiléváme na kakao s cukrem. Vše třeme. Dobře utřené, ne příliš… více o Čokoláda
Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy,… Celý článek
Vánoce jsou nejoblíbenějšími svátky celého roku. Po Štědrém večeru následují ještě dva… Celý článek
Bez bramborového salátu se na Vánoce obejde jen málokterá rodina. Jenže co když ho máte tolik,… Celý článek
První svátek vánoční nebo také Boží hod vánoční je převážně časem odpočinku, návštěv svých… Celý článek
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu vyválíme a dáme na plech. Z brynzy, tvarohu, sýru a kopru vymícháme hladkou náplň a… více o Brynzový koláč
Zpracujeme těsto a dáme na 30 min. do lednice. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem, na ni rozetřeme těsto a… více o Křehký koláč s broskvemi a oříšky
Utřeme máslo, cukr, žloutky do pěny, přidáme mandle, hladkou mouku a sníh z bílků. Pečeme na lívanečníku plecky. Do… více o Stoleté koláčky prababičky Filomeny
Banán oloupeme, jahody očistíme a omyjeme. Do mixéru nakrájíme banán, přidáme jahody, jogurt, led, džus, med. Vše řádně… více o Jahodovo-banánové smoothie (koktejl)
Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr,… více o Rybízová bublanina s krémem
Apetito, tatarku a pomazánkové máslo ušleháme el. šlehačem v míse do hustého krému. Pokud neseženete tatarskou… více o Vaječná pomazánka se sýrem a paprikou
Stoprocentní tuk rozehřejeme v rendlíku, vmícháme cukr, kakao a sušené mléko. Čokoládu naléváme do vypláchnutých… více o Výborná čokoláda do formiček
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky. Brambory, cibuli, rajčata a česnek… více o Zapečená brokolice do remosky
V malé misce promícháme 100 ml vlažné vody, kvasnice, cukr a lžičku mouky, aby nám kvasnice trochu vykynuly. Ve velké… více o Anglické žemle
Pomeranč a grapefruit oloupeme, rozdělíme je na dílky a vložíme do odšťavnovače. Jablko a hrušku pokrájíme na kousky… více o Džus roznětka pro mozek
Začneme tím, že si namarinujeme hřbet z lososového filetu. Z cukru, mořské soli, hořčičného semínka a koňaku… více o Variace pošírovaného mořského vlka, grilovaného mořského okouna a pečeného losos
1) Na oleji zpěníme cibulku. Na zpěněnou cibulku přidáme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky. Prsa orestujeme,… více o Chanso omáčka na špagety