Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru (120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat i vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.
Nakonec vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky, a obarvíme ji kakaem.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavého a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme. Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli. Po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná.
Pečeme-li jen světlou variantu, tak pozor – bez kakaa je těsto lehčí a musíme ubrat i množství prášku do pečiva, aby dort v troubě nevyskočil a pak nesplaskl.
Dáme vařit maso v bujonu. Usmažíme palačinky z polohrubé mouky, vajec, vody, mléka a soli na rozpáleném oleji a hotové…
více o Palačinky plněné kuskusem
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Vyšleháme vejce s cukrem, přídáme ostatní, promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech kokosem, pečeme na 180 st…
více o Višňové tvarohovo-kakaové řezy
Na pánvi osmažit maso, snažit se ho rozkouskovat. Jemně posypat povrch kari kořením, promíchat a
zalít 1 smetanou,…
více o Kari těstoviny s mletým masem