3.4
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. V míse vyšleháme do pěny cukr se žloutky. K nim přidáme mouku, nastrouhanou čokoládu a… více o Čokoládový korpus
Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem,… více o Mramorový korpus
Troubu zapněte na 180 stupňů a začněte s přípravou těsta. Smíchejte obě mouky, máslo nakrájené na kousky, přidejte… více o Mramorovaný koláč – tvaroh a čokoláda
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Kromě sněhu s sebou svatý Martin kolem 11. listopadu každoročně přiváží i tradiční hody a… Celý článek
Stejně jako si nedokážeme představit Vánoce bez smaženého kapra se salátem a Velikonoce bez… Celý článek
Všechny ingredience smícháme. Vymažeme formu máslem, vysypeme strouhankou, nalijeme těsto a pečeme v předehřáté troubě… více o Babeta (buchta)
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, osladíme. Žloutky také vyšleháme a smícháme s bílkem a obarvíme kakaem. Vlejeme na… více o Šlehačková roláda
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe plátky slaniny. Doprostřed položíme obdelníček hermelínu,… více o Vepřové plátky s hermelínem
Očištěné a osušené porce králíka potřeme česnekem utřeným se solí. Dno kastrolu nebo pekáčku s nepřilnavým povrchem… více o Králík na česneku
Nejlépe na teflonovou pánev, dáme 1 lžičku másla (není nutno) a přidáme 1 kostku droždí. Než se rozpustí, dáme do… více o Drožďové knedlíčky
Postavíme si vodu na těstoviny, lehce osolíme a přidáme kapku oleje. Kuřecí maso opláchneme a nakrajíme na malinké… více o Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin. Poté scedíme přes… více o Pampeliškový med
Čokoládu Margot nastrouháme na jemném struhladle. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý… více o Moučník z čokolády Margot
Vodu, sůl a máslo přivedeme k varu a za stálého míchání přisypeme Jizerku s kypřícím práškem. Stále mícháme, dokud… více o Věnečky bezlepkové
1) Bílek si oddělíme od žloutků. 2) Žloutky si smícháme s cukrem, přidáme mléko a olej. Vše důkladně promícháme … více o Vynikající olejová bábovka
Na troše oleje necháme za stálého míchání rozpustit kvasnice. Přidáme k nim lžíci strouhanky a jedno vejce a za… více o Kvasnicová polévka se zeleninou
Všechny přísady se smíchají dohromady a přidá se tolik převařeného mléka, aby vznikla hustá kaše, která půjde vylít do… více o Kokosová bábovka