150 g medu vyšleháme se změklou herou do pěny, po jednom zašleháme vejce, po částech mouku s práškem do pečiva a pak nasekanou kandovanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Polovinu těsta nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče, druhou polovinu těsta smícháme s mákem, skořicí a zbylým medem.
Takto upravené těsto nalijeme na těsto v pekáči a obě těsta lehce vidličkou spirálovitě promícháme. Pečeme ve středně horké troubě. Vyklopíme a pokapeme rumem.
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem –…
více o Bramborové placky s mákem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Na velmi malé kostičky nakrájíme šunkový salám, cibuli a vejce uvařená na tvrdo. Přidáme tavený sýr, majolku a hořčici…
více o Dobrá pomazánka na chlebíčky
Řádně očištěnou a omytou kachnu důkladně nasolíme a dáme do pekáče břichem dolů. Můžeme odříznout křídla a dát je do…
více o Pekingská kachna dle Robina