Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu.
Utřeme tuk, přidáme sýr a olej a našleháme. Pak přidáme na velmi tenké plátky nastrouhané ředkvičky a nadrobno usekanou…
více o Sýrová pomazánka s ředkvičkami
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém.…
více o Banánovo-broskvové tiramisu
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí