Mramorový korpus

3.6

hodnoceno: 10
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 255
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 155
      ml olej
    • 100
      ml vařící voda
    • 240
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
  • Do žloutkové hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
  • Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
  • Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
  • Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
  • Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
  • Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
  • Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu.
  • Upečený korpus necháme vychladnout.
Zařazení: Dorty Řezy Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.