Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu.
Do mísy dáme mouku, cukr, sodu, a perníkové koření. Vše promícháme, přidáme máslo, žloutky, med a mléko a vypracujeme…
více o Medové perníčky hned k jídlu
Přebrané, oprané a namočené fazole uvaříme doměkka (nerozvaříme) a necháme vychladnout. Scedíme je, v míse smícháme s…
více o Fazolový salát se slaninou
Na másle zpěnit cibuli na kostičky, vložit sůl, skoro celý balíček papriky, bobkový list a vložit stehna, osmahnout,…
více o Vynikající kuře na paprice
Česnek oloupeme, rozmáčkneme a vhodíme do hrnce společně s celým novým kořením, celým černým pepřem a bobkovými listy.…
více o Naše Rajská s vaječnými noky