Bílky ušleháme s polovinou cukru do tuha. V jiné míse šleháme žloutky s druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem, dokud hmota viditelně nezesvětlá a nenabude.
Do žloutkové hmoty za stálého šlehání pomalu přiléváme olej a pak horkou vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sníh z bílků.
Třetinu těsta přendáme do mísy od bílkového sněhu a obarvíme kakaem.
Doprostřed formy dáme 1 lžíci kakaového těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Na světlé těsto dáme opět 1 lžíci tmavého těsta a na ně 2 lžíce světlého těsta.
Tento postup opakujeme do vypotřebování obou těst.
Těsto dáváme lžící pořád na jedno místo doprostřed formy, do stran se rozlévá samo.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi hodinu.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči