Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasekáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej. Velmi dobře promícháme. Při míchání se musí ozývat mlaskavý zvuk, neozývá-li se, je třeba přidat olej. Zejména déle skladovaná mrkev bývá sušší a potřebuje více oleje.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa