Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasekáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej. Velmi dobře promícháme. Při míchání se musí ozývat mlaskavý zvuk, neozývá-li se, je třeba přidat olej. Zejména déle skladovaná mrkev bývá sušší a potřebuje více oleje.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vařící osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví