Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Lahůdkovou cibulku nasekáme najemno a smícháme s mrkví a petrželkou. Osolíme, opepříme, přidáme ocet a olej. Velmi dobře promícháme. Při míchání se musí ozývat mlaskavý zvuk, neozývá-li se, je třeba přidat olej. Zejména déle skladovaná mrkev bývá sušší a potřebuje více oleje.
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou