Fazolová polévka Dopředu namočené fazole uvaříme skoro doměkka, přidáme na kostky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou mrkev a… více o Fazolová polévka
Špenátová polévka Špenát krátce povaříme v 1/2 litru vody, ochutíme kořením a zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky, čímž polévku… více o Špenátová polévka
Hrášková polévka Na oleji do zlatova osmažíme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory, osolíme a chvíli na mírném ohni… více o Hrášková polévka
Sváteční velikonoční menu: Recepty, které ctí tradice a budou… Vyslyšet tradice a přitom připravit hostinu, která nebude ani za mák nudná, zato vyladěná, aby… Celý článek
Velikonoční nádivky 3x jinak: S medvědím česnekem, špenátem i… Nádivka patří mezi poklady české kuchyně a skutečný poklad připomíná i svým zlatavým vzhledem.… Celý článek
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí… Plzeňský kraj nenabízí jen výborné pivo, přestože je jím místní gastronomie hodně ovlivněná.… Celý článek
Nejkrásnější velikonoční dorty: Inspirujte se tipy, jak je upéct… Velikonoční dort je krásný způsob, jak oslavit příchod jara a zpříjemnit si sváteční chvíle s… Celý článek
Mexický salát Zelí pokrájíme na kostičky, přidáme kukuřici, červené zelí, tatarku, kečup dle chuti. Ozdobíme šlehačkou. více o Mexický salát
Přehnutý jablkový koláč Z přísad zpracujeme na vále v těsto, při propracování můžeme trochu podsypat hladkou moukou. Těsto necháme asi hodinu… více o Přehnutý jablkový koláč
Čokoládové kostky Ušleháme máslo s cukrem, postupně zašleháváme žloutky a vlažnou vodu. Zvlášť smícháme hrubou mouku s hrubou krupicí,… více o Čokoládové kostky
Podmáslový chléb s mandlemi Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je… více o Podmáslový chléb s mandlemi
Plněné rohlíčky z bramborového… Nejdříve uděláme kvásek (droždí, lžička cukru, lžička mouky, 4 lžíce vlažného mléka - promíchat a nechat 10 min. v… více o Plněné rohlíčky z bramborového těsta
Sladké toustíčky – jedna báseň Tvaroh rozmícháme s máslem, s oběma cukry a trochou mléka. Na krajíc toustového chleba dáme tvaroh a na něj povidla.… více o Sladké toustíčky – jedna báseň
Králík na švestkách a černém pivu Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citronou šťávou a necháme asi 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme… více o Králík na švestkách a černém pivu
Buchta ze zelí 1) Zelí nadrobno nakrájíme (nejlépe nasekáme v sekáčku) a stejně i cibuli. Přidáme ostatní ingredience a umícháme těsto… více o Buchta ze zelí
Vepřové řízky v těstíčku zapečené… Plátky masa naklepeme, osolíme, omočíme v těstíčku (mouku rozšleháme s vejcem, mlékem a solí) a osmažíme na rozehřátém… více o Vepřové řízky v těstíčku zapečené se sýrem
Zelené fazolky na tymiánu a česneku Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Bramborový kuba Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme a v míse propracujeme s rozpuštěným máslem, celými vejci, česnekem a… více o Bramborový kuba
Bůčková roláda VII. Jednu třetinu bůčku umeleme, dvě třetiny nakrájíme na kostky, vše smícháme s ostatními surovinami a necháme odležet 12… více o Bůčková roláda VII.