Mrkvičková polévka

3.5

hodnoceno: 4
Příprava: 20 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo kousek
    • sůl
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks petržel
    • vegeta
    • bylinky
    • mouka

Postup přípravy receptu

  • Mrkev a petržel nastrouháme nahrubo. Podusíme na másle a zalijeme asi 1,5 l vody. Přidáme vegetu a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  • Mezitím si rozmícháme vejce a hladkou mouku – výsledná hmota musí být polotuhá. Poté dochutíme bylinkami.
  • Vaječnou směs pomalu lijeme do polévky a vidličkou mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky.
  • Podle chuti dosolíme a dochutíme bylinkami.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: