
2.18
Nadrobno nastrouhanou mrkev a rozkrájenou cibulku orestujeme na másle. Přidáme dětskou krupičku a majoránku. Přidáme… více o Mrkvová polévka
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, brambory a zalijeme vodou, aby byly suroviny potopené. Uvaříme s… více o Krémová mrkvová polévka
Na rozpuštěné máslo dáme nastrouhanou mrkev (na hrubém struhadle), přidáme trochu soli a celého kmínu. Mícháme, až nám… více o Mrkvová polévka – rychlá
Taky vás často honí mlsná? Možná až příliš často? Nezoufejte, nejste v tom sami. Věčný boj s… Celý článek
Zavařte si letošní úrodu třešní do sladkého nálevu. V zimě vám kompot přijde vhod, ať už jako… Celý článek
Ať už dáváte přednost šťavnatému kuřeti, poctivému steaku, pikantním žebrům nebo jemné rybě,… Celý článek
Léto je za dveřmi a na zahrádkách nám začíná dozrávat první ovoce. Nejvýraznější jsou asi rudé… Celý článek
Kuře vykostíme podélným řezem kolem krku a páteře i s celou kostrou. Klouby křídelní a kyčelní kosti oddělíme řezem od… více o Galantina z kuřete
Ve slupce uvařené brambory oloupeme a necháme nejlépe do druhého dne vychladit. Potom je jemně nastrouháme, přidáme… více o Bramborové noky – příloha ke gulášům
Pořádně uhněteme těsto a necháme v lednici 30 minut. Rozválíme do formy (24-26 cm). Rozšleháme vejce s cukrem a přidáme… více o Moučník Aladin
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)… více o Tvarohový nákyp s jablky
Na oleji osmažíme kostky kuřecího masa do zlatova. Pak nasypeme do hrnce osmažené kostky a podle hustoty přidáme… více o Sýrová omáčka
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme s lžicí oleje. Brambory nastrouháme, osolíme a dobře promícháme s moukou.… více o Halušky s kysaným zelím
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme… více o Maďarský paprikový salát
Pohanku dáme vařit do dvojnásobného množství vody. Vaříme dvě minuty, poté odstavíme, zabalíme do utěrky a necháme v… více o Italská pohanka
Nejprve ušlehejte sníh z bílků a poté do něho postupně po lžících vmíchejte krupicový cukr a zvolna šlehejte tak dlouho… více o Falešný Sachr dortík
Ze surovin zpracujeme hladké těsto. Těsto rozprostřeme na vymazaný plech. Poklademe švestkami nebo jiným ovocem a… více o Práškový koláč se švestkami – od babičky Šilinkové
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut… více o Rajská polévka s rýží