Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu. Přidáme mrkev, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme dalších 10 minut.
Přilijeme vývar, přidáme zázvor a přivedeme k varu. Zakryjeme a vaříme asi 30–40 minut za občasného míchání, dokud mrkev nezměkne.
Polévku rozmixujeme dokrémova, vrátíme do vypláchnutého hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme creme fraiche a potom polévku znovu ohřejeme.
Do polévky vmícháme polovinu pažitky či klíčků. Zbytkem ozdobíme jednotlivé porce.
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu…
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort