Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu. Přidáme mrkev, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme dalších 10 minut.
Přilijeme vývar, přidáme zázvor a přivedeme k varu. Zakryjeme a vaříme asi 30–40 minut za občasného míchání, dokud mrkev nezměkne.
Polévku rozmixujeme dokrémova, vrátíme do vypláchnutého hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme creme fraiche a potom polévku znovu ohřejeme.
Do polévky vmícháme polovinu pažitky či klíčků. Zbytkem ozdobíme jednotlivé porce.
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu…
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme,…
více o Králík – slintající soused
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
Na oleji necháme zpěnit na hrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou uzenou krkovičku a lehce osmahneme.…
více o Poctivá zelňačka se smetanou