Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibulku a na mírném ohni ji necháme zpěnit, dokud nezměkne – ještě by ale neměla začít měnit barvu. Přidáme mrkev, zakryjeme a na mírném ohni zahříváme dalších 10 minut.
Přilijeme vývar, přidáme zázvor a přivedeme k varu. Zakryjeme a vaříme asi 30–40 minut za občasného míchání, dokud mrkev nezměkne.
Polévku rozmixujeme dokrémova, vrátíme do vypláchnutého hrnce, přidáme pomerančovou šťávu a kůru, podle chuti osolíme a opepříme. Vmícháme creme fraiche a potom polévku znovu ohřejeme.
Do polévky vmícháme polovinu pažitky či klíčků. Zbytkem ozdobíme jednotlivé porce.
Sesbíráme 750 ks sedmikrásek a 3 vrcholky meduňky, opláchneme vlažnou vodou a namočíme do 1 l vody.
Přidáme 1,5 citrónu…
více o Sedmikráskový med s pomerančem
Mléko smícháme s moukou, solí, česnekem a všleháme vejce. Kapustu nakrájenou na nudličky spaříme, scedíme a přidáme k…
více o Krakonošovy drny s kapustou
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka