Větší mrkev očistíme, nastrouháme, smícháme se smetanou, mlékem, rumem, cukrem, solí, žloutky, moukou (dle hustoty těstíčka) a kypřidlem. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těstíčko nabíráme lžící a klademe na pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova, nejlépe na teflonové nebo keramické pánvi. Přebytečný tuk odsajeme papírovým ubrouskem.
Lívance podáváme s jogurtem nebo smetanou oslazenou medem (cukrem) a dozdobíme dle chuti.
Celá vejce s cukrem našleháme a pak postupně přidáme všechny zbývající ingredience. Dáme do vymazané formy a pečeme. Je…
více o Bábovka s jablky a ořechy
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč