Mrkev nastrouháme najemno, pažitku nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou smetanou. Dle chuti osolíme. Pro dospělé můžeme i opepřit.
Pomazánka je barevně pestrá. Vhodná nejen pro děti, ale i na jednohubky pro posezení u vína.
Uvaříme vejce natvrdo a nasekáme nadrobno. Nasekáme omytou pažitku.
Smícháme máslo s tvarohem, solí a přidáme nasekané…
více o Pažitková jarní pomazánka
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Nastrouhaný sýr a brambory smícháme s vejcem a mlékem, přimícháme mouku s kypřidlem, vymícháme středně husté těstíčko,…
více o Bramborovo-sýrové lívance