Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo, cukr a sůl.
Sušenkovou směs namačkáme na dno formy. Pečeme asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhneme na 160 °C.
Na náplň rozehřejeme na středním plamenu v kastrolu s nepřilnavým povrchem máslo. Přidáme mrkve, třetinu cukru a vaříme asi 3–4 minuty, až mrkve změknou. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšleháme ručním šlehačem. Postupně přidáváme vejce. Pak přidáme mrkve i se vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Vlijeme na korpus.
Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme 80–90 minut. Voda by měla sahat zhruba do poloviny formy.
Dáme vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podáváme.
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Cuketu nakrájíme na kostky a zlehka osmahneme na oleji. Přidáme mraženou zeleninu jakou máme rádi, mírně podlejeme a…
více o Kuskus s cuketou a parmezánem
Maso pokrájíme na kousky (nudličky, kostky), osolíme, okořeníme chilli a oreganem, zakápneme lžící oleje, promícháme a…
více o Barevná minutka - trikolora
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě…
více o Bramborovo-pórková polévka