Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo, cukr a sůl.
Sušenkovou směs namačkáme na dno formy. Pečeme asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhneme na 160 °C.
Na náplň rozehřejeme na středním plamenu v kastrolu s nepřilnavým povrchem máslo. Přidáme mrkve, třetinu cukru a vaříme asi 3–4 minuty, až mrkve změknou. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšleháme ručním šlehačem. Postupně přidáváme vejce. Pak přidáme mrkve i se vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Vlijeme na korpus.
Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme 80–90 minut. Voda by měla sahat zhruba do poloviny formy.
Dáme vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podáváme.
Tuk utřeme z cukrem, přidáme žloutky a střídavě mléko s prosátou moukou a kypřícím práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh…
více o Bublanina s kokosovým bezé
Maso rozklepeme přes folii posolíme z obou stran, opepříme a na druhé straně je posypeme polévkovým kořením.
Kuřecí…
více o Smažená kuřecí prsíčka naruby
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
Mleté maso si vložíme do mísy, vložíme vejce, sůl, pepř, strouhanku a vše promícháme. Hotovou směs vložíme do lednice.
…
více o Rajská omáčka od Verunky