Mrkvový cheesecake

3.62

hodnoceno: 16
Příprava: 110 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Korpus
    • 4
      lžíce máslo
    • 0,3
      lžička sůl
    • 0,5
      šálek vlašské ořechy opražené
    • 3
      lžíce hnědý cukr
    • 200
      g celozrnné sušenky najemno rozdrcené
  • Náplň
    • 1
      lžíce máslo
    • 0,3
      lžička sůl
    • 2
      ks mrkev středně velké, najemno nastrouhané
    • 4
      ks vejce v pokojové teplotě
    • 1
      kg tvaroh ne z vaničky
    • 1
      lžička zázvor čerstvě strouhaný
    • 0,5
      lžička muškátový oříšek strouhaný
    • 1,5
      lžička vanilkový extrakt
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • 300
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo, cukr a sůl.
  • Sušenkovou směs namačkáme na dno formy. Pečeme asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhneme na 160 °C.
  • Na náplň rozehřejeme na středním plamenu v kastrolu s nepřilnavým povrchem máslo. Přidáme mrkve, třetinu cukru a vaříme asi 3–4 minuty, až mrkve změknou. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
  • Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšleháme ručním šlehačem. Postupně přidáváme vejce. Pak přidáme mrkve i se vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Vlijeme na korpus.
  • Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme 80–90 minut. Voda by měla sahat zhruba do poloviny formy.
  • Dáme vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podáváme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.