Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo, cukr a sůl.
Sušenkovou směs namačkáme na dno formy. Pečeme asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhneme na 160 °C.
Na náplň rozehřejeme na středním plamenu v kastrolu s nepřilnavým povrchem máslo. Přidáme mrkve, třetinu cukru a vaříme asi 3–4 minuty, až mrkve změknou. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšleháme ručním šlehačem. Postupně přidáváme vejce. Pak přidáme mrkve i se vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Vlijeme na korpus.
Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme 80–90 minut. Voda by měla sahat zhruba do poloviny formy.
Dáme vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podáváme.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Ohřejeme si mléko. Z trochy mléka, 3 lžic cukru, nadrobených kvasnic a trochy mouky si připravíme kvásek, který necháme…
více o Kynuté tvarohové koláče
Na pánev dáme máslo, pokrájenou cibuli, pokrájené houby a dusíme do měkka. Pak zalijeme třemi vejci, patřičně osolíme a…
více o Mňamózní houbový štrůdl