Nejprve si připravíme korpus. Troubu předehřejeme na 180 °C. Ořechy najemno nastrouháme. V míse je smícháme, přidáme sušenky, vmícháme máslo, cukr a sůl.
Sušenkovou směs namačkáme na dno formy. Pečeme asi 15 minut, až okraje zezlátnou. Necháme vychladnout na mřížce. Teplotu v troubě stáhneme na 160 °C.
Na náplň rozehřejeme na středním plamenu v kastrolu s nepřilnavým povrchem máslo. Přidáme mrkve, třetinu cukru a vaříme asi 3–4 minuty, až mrkve změknou. Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
Tvaroh se zbylým cukrem dohladka vyšleháme ručním šlehačem. Postupně přidáváme vejce. Pak přidáme mrkve i se vzniklou šťávou, muškátový oříšek, skořici, zázvor, sůl a vanilkový extrakt. Šleháme, dokud nevznikne kompaktní hmota. Vlijeme na korpus.
Formu vložíme do pekáče s horkou vodou a pečeme 80–90 minut. Voda by měla sahat zhruba do poloviny formy.
Dáme vychladit minimálně na 6 hodin do ledničky (nejlépe přes noc). Ozdobíme marcipánovými mrkvičkami a podáváme.
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Cukr, žloutky a máslo utřeme do pěny a přidáme sníh z bílků, mouku, citronovou kůru nebo kakao. Dáme na plech s pečícím…
více o Citronové nebo kakaové cukroví
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu
Veku nakrájíme na plátky. Máslo, česnek se solí a nakrájenou zelenou petrželkou utřeme do pěny a potřeme plátky veky z…
více o Australský česnekový chléb
Amasaké smícháme se sušeným ovocem a za občasného míchání přivedeme k varu. Zatím rozmícháme pudink, Maizenu a cukr ve…
více o Amasaké s pudinkem a ovocem