Vyrobíme těsto, je lepší ho péci nadvakrát – ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak rozkrojit. Mezi dva vychladlé korpusy namažeme krém ze sýra, sýr vidličkou rozmícháme s mlékem (nebo vodou) a osladíme (já množství krému odhaduji).
Dort je výborný, má krásnou barvu, není ani moc tučný.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha
Smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme heru a mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme ho do lednice na…
více o Strouhaný koláč s tvarohem