Vyrobíme těsto, je lepší ho péci nadvakrát – ve dvou kulatých klasických formách, ale pro línější je možné i najednou, pozvolněji a pak rozkrojit. Mezi dva vychladlé korpusy namažeme krém ze sýra, sýr vidličkou rozmícháme s mlékem (nebo vodou) a osladíme (já množství krému odhaduji).
Dort je výborný, má krásnou barvu, není ani moc tučný.
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem