Klasický postup – suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr, mouku a prášek do pečiva s vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme mléko s předem rozkvedlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4–5 minut, pak nalijeme olej a došleháme 2 minuty. Hmota je hodně hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal, trochu zřeďte mlékem. Těsto vlijeme do forem a pečeme.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffinů.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Oloupeme papáju a ananas, nakrájíme na kousky a necháme hodinu táhnout v kokosovém sirupu se šťávou z citronů.
Přidáme…
více o Bowle s ananasem a papájou