Klasický postup – suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr, mouku a prášek do pečiva s vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme mléko s předem rozkvedlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4–5 minut, pak nalijeme olej a došleháme 2 minuty. Hmota je hodně hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal, trochu zřeďte mlékem. Těsto vlijeme do forem a pečeme.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffinů.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové