Klasický postup – suchá směs, tekutá směs. Promícháme cukr, mouku a prášek do pečiva s vanilkovým cukrem. Do směsi zašleháme mléko s předem rozkvedlaným vajíčkem. Šleháme ručním šlehačem asi 4–5 minut, pak nalijeme olej a došleháme 2 minuty. Hmota je hodně hutná. Kdyby to váš šlehač nezvládal, trochu zřeďte mlékem. Těsto vlijeme do forem a pečeme.
Nevýhodou příliš řídkých hmot je špatná struktura upečených muffinů.
V misce si smícháme mouku s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Přidáme v mléce rozpuštěné máslo s hnědým cukrem a…
více o Ainsleys Blueberry Muffins
Na vále zpracujeme mouku s práškem do pečiva, cukrem, tukem a žloutkem. Podle potřeby přidáme mléko. Zpracujeme těsto a…
více o Křehoučké řezy s meruňkami
Do vařící vody dáme ocet a sůl, pak opatrně přímo nad kastrolkem rozklepneme vejce a povaříme dle vlastního uvážení,…
více o Nezdravá snídaně po arabsku
Tmavou tvarohovou náplň umícháme ze všech ingrediencí na náplň. Žloutky ušleháme s cukry do pěny, pak přidáme rozehřátý…
více o Bábovka tvarohovo-tvarohová