koření
bazalka, italská směs nebo cokoliv, co vám chutná
80
g
kuskus
Postup přípravy receptu
Na trošce oleje osmahneme zlehka cibulku. Když mírně zezlátne, zalijeme vodou a osolíme. Když se začne voda vařit, přisypeme kuskus, ve kterém jsme předem rozmíchali asi lžíci oleje.
Přidáme olivy, nakrájená rajčata, koření, česnek a za stálého míchání čekáme, dokud se veškerá voda nevstřebá.
Poté kuskus přiklopíme a necháme asi 10 min odstát, kuskus zatím krásně změkne.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky