Ovesné vločky zalijeme vlažným mlékem a necháme 30 minut nabobtnat.
Mezitím si připravíme mandle a vlašské ořechy, které nakrájíme na menší kousky. Po 30 minutách smícháme ovesné vločky s ořechy a přidáme tvaroh a med. Vše pořádně promícháme a dáme na plech s pečicím papírem.
Rozetřeme rovnoměrně na výšku asi 1 cm. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 175 °C po dobu 45 minut. Necháme vychladnout a rozřežeme na menší části.
Lze přidat například sušené ovoce nebo pokapat čokoládou.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem