nákládané žampiony
nejlépe malé hlavičky (nebo plátky)
vepřové maso
nebo drůbeží, králičí
olej
Postup přípravy receptu
Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme majoránku, papriku, česnek, scezené žampiony a dvě lžíce oleje. Řádně promícháme a dáme odležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme zprudka směs dozlatova. Tu pak vyjmeme na talíř a do výpeku přidáme trochu vody, kterou necháme zpěnit (přejít varem) a maso šťávou přelijeme. Podáváme s bramborovou přílohou nebo s pečivem a vychlazeným pivem.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do misky si dáme med a tuk a rozehřejeme. Na vál dáme mouku, cukr a ostatní suroviny. Přilejeme med s tukem. Zpracujeme…
více o Vánoční perníčky od Camm
Z vlažného mléka, medu, případně lžičky mouky připravíme kvásek a zaděláme jím těsto (podmáslí také lehce ohřejeme).
…
více o Domácí tmavý chléb s ořechy
Oloupanou a nahrubo nakrájenou mrkev, celer a cibuli s dýni vaříme v co nejmenším množství vody. Když je vše uvařeno do…
více o Smetanová dýňová polévka
připravíme si formu na bábovku,vymažeme formu máslem a vysipeme moukou.všenchny ingredience zamícháme v hrnci a dáme do…
více o snadná a rychlá bábovka