nákládané žampiony
nejlépe malé hlavičky (nebo plátky)
vepřové maso
nebo drůbeží, králičí
olej
Postup přípravy receptu
Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme majoránku, papriku, česnek, scezené žampiony a dvě lžíce oleje. Řádně promícháme a dáme odležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme zprudka směs dozlatova. Tu pak vyjmeme na talíř a do výpeku přidáme trochu vody, kterou necháme zpěnit (přejít varem) a maso šťávou přelijeme. Podáváme s bramborovou přílohou nebo s pečivem a vychlazeným pivem.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jedna větší)…
více o Zeleninová polévka s drobením