nákládané žampiony
nejlépe malé hlavičky (nebo plátky)
vepřové maso
nebo drůbeží, králičí
olej
Postup přípravy receptu
Majoránka a paprika (množství) je psaná zhruba na 40 dkg masa. Maso si pokrájíme na nudličky (kostičky), osolíme, opepříme, přidáme majoránku, papriku, česnek, scezené žampiony a dvě lžíce oleje. Řádně promícháme a dáme odležet do chladu nejlépe přes noc. Na pánvi s troškou rozpáleného oleje osmažíme zprudka směs dozlatova. Tu pak vyjmeme na talíř a do výpeku přidáme trochu vody, kterou necháme zpěnit (přejít varem) a maso šťávou přelijeme. Podáváme s bramborovou přílohou nebo s pečivem a vychlazeným pivem.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
hřebíček, pepř, zázvor a skořici zalijeme 0,5l vody, uvedeme do varu a 5 minut povaříme. Poté odstavíme z plotny, ihned…
více o Orientální nápoj pro zahřátí
Korpus - žloutky ušleháme s cukrem moučkou a vanilkovým cukrem do pěny, potom přidáme vařící vodu a dál šleháme, až do…
více o Vanilkovo-čokoládový dort