Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zhruba půl hodinky v chladu odpočinout. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (spíše menší).
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a ořechy. Babička šlehala bílky s cukrem nad parou, mně to připadá zbytečné.
Na kolečka klademe lžičkou nádivku (pomůžeme si druhou lžičkou). Vždy menší kopeček, nedáváme úplně do krajů, nádivka nám při pečení nabyde. Pak už jen ozdobíme kousky ořechů (dávám 1/4, když je ořechů hodně i celou 1/2). Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě (spíše sušíme). Když nádivka zrůžoví, máme hotovo.
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.