Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zhruba půl hodinky v chladu odpočinout. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (spíše menší).
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a ořechy. Babička šlehala bílky s cukrem nad parou, mně to připadá zbytečné.
Na kolečka klademe lžičkou nádivku (pomůžeme si druhou lžičkou). Vždy menší kopeček, nedáváme úplně do krajů, nádivka nám při pečení nabyde. Pak už jen ozdobíme kousky ořechů (dávám 1/4, když je ořechů hodně i celou 1/2). Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě (spíše sušíme). Když nádivka zrůžoví, máme hotovo.
Brzy bude na našem trhu spousta čerstvých domácích jahod. Zkuste si s nimi udělat dort, který není náročný na přípravu.…
více o Jahodový dort bez pečení
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Těsto smíchejte pomocí mixéru, nalijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem a upečte - horkovzdušná trouba 175st…
více o Vláčný perník podle Moniky