Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme zhruba půl hodinky v chladu odpočinout. Na pomoučeném vále těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka (spíše menší).
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého opatrně vmícháme cukr a ořechy. Babička šlehala bílky s cukrem nad parou, mně to připadá zbytečné.
Na kolečka klademe lžičkou nádivku (pomůžeme si druhou lžičkou). Vždy menší kopeček, nedáváme úplně do krajů, nádivka nám při pečení nabyde. Pak už jen ozdobíme kousky ořechů (dávám 1/4, když je ořechů hodně i celou 1/2). Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě (spíše sušíme). Když nádivka zrůžoví, máme hotovo.
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové