Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý pudink smícháme s tvarohem, osladíme dle chuti a zamícháme nadrcené piškoty.
Vyválíme díly těsta, doprostřed každé placky natřeme část pudinkové hmoty, do ní jemně vmáčkneme kousky broskví, meruněk či švestek, na ně poklademe nastrouhané plátky jablek, které ovoníme skořicí, zavineme do nohavice, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme mlékem a posypeme ořechy. Hotové záviny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Po vychladnutí záviny ozdobíme čokoládovými mřížkami, chceme-li. Krájíme nejlépe po úplném vychladnutí, když už je hmota uvnitř ztuhlá.
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou