Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý pudink smícháme s tvarohem, osladíme dle chuti a zamícháme nadrcené piškoty.
Vyválíme díly těsta, doprostřed každé placky natřeme část pudinkové hmoty, do ní jemně vmáčkneme kousky broskví, meruněk či švestek, na ně poklademe nastrouhané plátky jablek, které ovoníme skořicí, zavineme do nohavice, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme mlékem a posypeme ořechy. Hotové záviny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Po vychladnutí záviny ozdobíme čokoládovými mřížkami, chceme-li. Krájíme nejlépe po úplném vychladnutí, když už je hmota uvnitř ztuhlá.
Všechny suroviny používáme syrové. Jejich množství závisí na velikosti remosky.
Brambory, cibuli, rajčata a česnek…
více o Zapečená brokolice do remosky
Vepřová kýta recepty. Vepřovou kýtu si tentokrát zkuste podle šéfkuchaře upravit podle tohoto receptu - pěkně pečenou a…
více o Pečená vepřová kýta s paprikou
Vločky v osolené vodě uvaříme na velmi hustou kaši a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na drobno, rozškvaříme,…
více o Karbanátky z ovesných vloček