Na vále smícháme suroviny (na těsto) a vypracujeme pěkné hladké těsto. Rozdělíme ho na 2–4 díly, podle toho, kolik chceme nohavic.
Uvařený a vychladlý pudink smícháme s tvarohem, osladíme dle chuti a zamícháme nadrcené piškoty.
Vyválíme díly těsta, doprostřed každé placky natřeme část pudinkové hmoty, do ní jemně vmáčkneme kousky broskví, meruněk či švestek, na ně poklademe nastrouhané plátky jablek, které ovoníme skořicí, zavineme do nohavice, přesuneme na plech vyložený pečicím papírem.
Potřeme mlékem a posypeme ořechy. Hotové záviny vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Po vychladnutí záviny ozdobíme čokoládovými mřížkami, chceme-li. Krájíme nejlépe po úplném vychladnutí, když už je hmota uvnitř ztuhlá.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě